Speciaal vlees bestellen

Naast het vlees van Hoekstra Veehouderij wat je in onze webshop vindt kun je ook speciale stukken vlees bestellen. Dit zijn bijvoorbeeld de grotere stukken vlees zoals een hele rosbief, staartstuk, bavette of een tomahawk. Vooral de BBQ-specialisten onder ons zullen deze stukken maar al te goed kennen.

We leveren deze stukken vlees alleen op bestelling of op aanvraag. Deze stukken vlees zijn maar beperkt leverbaar en wisselen vaak van grote en gewicht en zijn daarom lastig om standaard in productoverzicht op te namen. Wil je deze stukken vlees dus bestellen neem dan via het onderstaande formulier contact met ons op.

Staartstuk (picanha)

Een van de meeste in het oog springende stukken vlees voor op de BBQ. Vaker dan staarstuk kom je
de naam picanha tegen en wordt vooral in Zuid-Amerika veel gegeten. Ook in Nederland en Europa
zien we dit stuk vlees steeds vaker opduiken. Zoals de naam al doet vermoeden komt dit stuk vlees
uit de bil van de koe. Het vlees kenmerkt zich door een vetrand. Dit zorgt er voor dat het vlees niet
uitdroogt en veel smaak geeft.

Het klaarmaken van het staartstuk is gemakkelijk, grill het stuk rondom dicht en tot deze een mooie
kleur heeft. Leg het stuk vlees daarna in een minder hete zone en laat het staartstuk langzaam garen
tot een kerntemperatuur van 50 tot 52 graden. Laat het stuk circa 5 minuten tot rust komen en snijd
het vlees vervolgens in dunne plakjes. Snijd uiteraard tegen de draad in. Bestrooi daarna het vlees
naar wens met peper en zout.

Kiloprijs: 25,00

Rosbief

De rosbief wordt gesneden van een mager spierdeel van de koe. Het kan o.a. gesneden zijn van het
staarstuk, bovenbil, dikke of dunne lende.

Het klaarmaken van een rosbief gaat op dezelfde manier als het staartstuk, bavette en de andere
grote stukken vlees. Bak de rosbief rondom mooi bruin en gaar deze op het minder hete deel van de
BBQ tot een kerntemperatuur van tussen circa 54 graden. Op deze manier blijft het vlees mooi rood
en sappig. Laat het vlees ook weer enkele minuten tot rust komen.

Kiloprijs: 27,50

Bavette

De bavette is een bijzonder smakelijke stuk vlees dat afkomstig is uit het dikste gedeelte van de vang
van het rund, de buikwand van de koe. De bavette is vergelijkbaar met een stuk stoofvlees maar is
goed klaar te maken op de BBQ. De bavette heeft een intense smaak, is wel iets taaier dan
bijvoorbeeld het staartstuk. Snijd de bavette altijd tegen de draad in en in dunne reepjes.

Het bereiden van de bevatte is simpel, het kan in de pan of oven maar het bereiden op de BBQ heeft
de voorkeur. Gril de bavette aan beide kanten enkele minuten totdat deze een mooie kleur heeft.
Gaar de bavette tot een kerntemperatuur van 50 graden. Laat daarna de bavette 5 minuten tot rust
komen in aluminiumfolie.

Kiloprijs: 23,00

Tomahawk steak

Een Tomahawk steak is een bijzonder opvallend stuk rundvlees, dat fantastisch is voor op de BBQ.
Met dit stuk vlees steel je zeker de show. De Tomahawk is te vergelijken met côte de boeuf, alleen zit
bij de Tomahawk het bot er nog aan. Het lange bot geeft de Tomahawk steak een indrukwekkende
uitstraling en komt het best tot zijn recht wanneer het bereidt wordt op de BBQ.

 

Het klaarmaken van de tomahawk is simpel. Zorg er voor dat je een hete zone hebt op je BBQ voor
het bakken en een koelere zone voor het garen. Bak de tomahawk rondom mooi bruin en verplaats
het vlees naar de minder hete zone. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 graden
voor rare, 51 voor rosé en 56 voor een licht rosé.

Kiloprijs: 25,00

Entrecote heel

De entrecote is bij iedere vleesliefhebber wel bekend maar wat veel mensen niet weten is dat dit stuk vlees ook in grote vorm van circa een kilo geleverd kunnen worden om in zijn geheel op de BBQ klaar te maken. Bij de eerste volgende slacht kunnen we de slachter vragen dit stuk speciaal voor jou te laten snijden.

Kiloprijs: 25,75

Ribeye heel

Ook de ribeye is net als de entrecote als een groot stuk vlees leverbaar van circa een kilo. Ook hier geldt net als bij de entrecote dat we bij de eerste volgende slacht onze slachter vragen dit stuk vlees speciaal voor je te laten snijden.

Kiloprijs: 24,75

Bestellen?

Om één of meerdere van deze speciale en bijzondere stukken vlees te bestellen kun je het onderstaande contactformulier invullen en laat zo ons je wensen weten. Wij nemen daarna even contact met je op over de exacte levering en kosten.